De afgelopen dagen waren mijn ouders op bezoek. Ik leidde ze rond door Cambridge en nam zelf ook mijn camera mee (met een 50mm-lens erop). Hieronder een kleine selectie van de foto’s!

Een leuk startpunt om Cambridge te bekijken is de toren van Great St. Mary’s. Voor vier pond mag je de 123 treden over het smalle trappetje omhoog klimmen. Onderweg kom je de ruimte tegen waarin op zondagmorgen de twaalf klokken geluid worden door de speciale ‘bell ringers’. Op het dak van de toren heb je een prachtig uitzicht over heel Cambridge en kun je kijken of je de naam kent van elke toren.

IMG_3841

Zonder een bezoekje aan King’s College is de sightseeing natuurlijk niet compleet. Gelukkig is het, nu de zomervakantie voorbij is, een stuk minder toeristisch in de stad en dat merk je vooral bij King’s. Nu geen rijen toeristen, hoewel je nog altijd allerlei verschillende talen in de kapel hoort. Het is nog even wachten tot de universiteit weer start (1 oktober), en dan kan iedereen ook weer genieten van de dagelijkse evensongs.

IMG_2716

Dan: de andere colleges in! Eerst naar St. John’s College, dat ook erg prachtig is. De kapel hier heeft weer een heel andere sfeer, en het college bestaat uit verschillende bouwstijlen. Aan de achterkant is de bekende ‘Bridge of Sighs’, een overdekte brug over de Cam.

Omdat het vrijdag Open Cambridge was, waren sommige colleges geopend met een eigen tentoonstelling. We bezochten twee oude bibliotheken, in Christ’s en St. John’s College. Het rook er naar eeuwenoude boeken en de kasten stonden vol met bijzondere handschriften, eerste drukken en verzamelwerken.

Wat Cambridge zo bijzonder maakt, zijn de oases van rust achter de poorten van de colleges. Zodra je daar binnenstapt, verlaat je de stad en ben je in een andere wereld. Met prachtige tuinen, kleurige bloemen en vooral… stilte.

IMG_3908

Ook brachten we een bezoek aan het Fitzwilliam Museum. Ik was er al eens geweest, maar ik was eigenlijk alweer vergeten dat het best een heel fijn museum is. Met een paar hele mooie zalen schilderijen (o.a. Hollandse meesters zoals Frans Hals en Jan Steen, en Franse impressionisten, zoals Van Gogh, Monet en Cezanne). Ook is er een kleine collectie met oudheden (Grieks, Romeins, Egyptisch) en een heleboel porselein. En alleen al de hal met de uitbundige versiering en het mozaïek op de vloer is de moeite waard:

Ik begin meer en meer van deze stad te houden. Het is leuk om steeds meer plekjes te leren kennen en steeds beter te weten wat voor moois er te vinden is. Zeker nu de zomer bijna voorbij is en het naar de herfst begint te ruiken. Op de een of andere manier vind ik de herfst heel goed bij Cambridge passen, dus kom maar op met die vallende blaadjes, warme kleuren en frisse wind :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: