Over mij

Ik ben Gertine,

ik woon in Cambridge, ik ben theoloog – eerst dominee in Nederland en nu jeugdpastor in de Anglicaanse kerk -, ik hou van Eelco, en van hardlopen, koffie en lezen. Mijn schrijfsels op deze blog zijn samen te vatten als een zoektocht naar vrij, vroom en vrolijk leven.

Vrij:

… vrij zijn gaat over de ziel. Vrij zijn vind ik de grootste uitdaging van dit leven – het is zo makkelijk om je te laten opsluiten door angst of teleurstelling of wat dan ook, en zo moeilijk om je daarvan te bevrijden. Af en toe proef ik iets van de ware vrijheid en dat geeft me genoeg moed om weer verder te gaan.

Vroom:

… vroom zijn gaat over mijn diepste overtuigingen. Namelijk dat dit leven zinvol is, dat mensen geliefd en gewenst zijn. Dat God er is, overal om ons heen, gezien en ongezien. Ik hou van de kerk, van de liturgie, van de mensen. Ik hou van de eeuwenoude Bijbelse verhalen, omdat ze altijd dieper blijken te zijn dan wat mensen ervan hebben gemaakt.

Vrolijk:

… vrolijk zijn gaat over genieten van het alledaagse leven. Vreugde vinden in wat er is, en niet altijd maar vooruit kijken naar wat er nog niet is en wat nog moet komen.

5 gedachten over “Over mij

  1. Ik las net jouw artikel dat in de nieuwsbrief van de Jacobikerk is opgenomen mooi om te lezen hoe je met het gebed bezig was en bent Hoop en teleurstelling wisselen elkaar soms af. . Veel Zegen daar in Cambridge .

  2. Geachte mevrouw Blom, wilt u mij uw emailadres sturen zodat ik u rechtstreeks kan bereiken? Heel veel dank! Hartelijke groet, Martje van der Heijden KRO-NCRV

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s