Over mij

Ik ben Gertine,

dominee en theoloog. Ik woon in Cambridge, samen met Eelco en ik houd van hardlopen, koffie en lezen. Ik denk meestal het beste door te schrijven en op deze blog vind je het resultaat daarvan. Ik schrijf ook op andere plekken zoals Lazarus, Nederlands Dagblad, Wapenveld en voor mijn eigen project Vrome Vrouwen. Maar hier vind je mijn persoonlijke reflecties, die samen te vatten zijn als een zoektocht naar vrij, vroom en vrolijk leven.

Vrij:

… voor mij is vrijheid een kernwoord van mijn leven. Het is zowel een uitnodiging als een uitdaging. Zo vaak laten wij mensen ons opsluiten, door anderen, door onszelf, door wat we denken dat religie of overtuiging van ons vraagt. Ik probeer mezelf steeds weer te ontworstelen aan die neiging en te leven vanuit de vrijheid van mijn geloof. Niet als eenling, maar als onderdeel van een gemeenschap.

Vroom:

… vroom zijn gaat over mijn diepste overtuigingen. Namelijk dat dit leven zinvol is, dat mensen geliefd en gewenst zijn. Dat God er is, overal om ons heen, gezien en ongezien. Ik hou van de kerk, van de liturgie, van de mensen. Ik hou van de eeuwenoude Bijbelse verhalen, omdat ze verrassender en dieper zijn dan ik denk.

Vrolijk:

… vrolijk zijn gaat over genieten van het alledaagse leven. Over vreugde vinden in wat er is, aandachtig leven, en durven kiezen voor het goede.

8 gedachten over “Over mij

  1. Ik las net jouw artikel dat in de nieuwsbrief van de Jacobikerk is opgenomen mooi om te lezen hoe je met het gebed bezig was en bent Hoop en teleurstelling wisselen elkaar soms af. . Veel Zegen daar in Cambridge .

  2. Geachte mevrouw Blom, wilt u mij uw emailadres sturen zodat ik u rechtstreeks kan bereiken? Heel veel dank! Hartelijke groet, Martje van der Heijden KRO-NCRV

  3. Vanmorgen via de computer de kerkdienst van de Domkerk gevolgd, waarin jij, Gertine, voorging. Wat een mooie, treffende preek, ik zakte ervan uit mijn hoofd in mijn hart, mijn lichaam. Veel dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s