Over mij

Ik ben Gertine,

ik woon in Cambridge, ik ben theoloog – voorheen dominee in Nederland en nu jeugdwerker in de Anglicaanse kerk -, ik hou van Eelco, en van hardlopen, koffie en lezen. Mijn schrijfsels op deze blog zijn samen te vatten als een zoektocht naar vrij, vroom en vrolijk leven.

Vrij:

… vrij zijn vind ik het mooiste wat er is. Vrij zijn gaat over helemaal jezelf zijn en tegelijkertijd kwetsbaar genoeg durven blijven om echte relaties te kunnen aangaan. Vrij zijn betekent durven dromen, ruimte maken voor wat je echt belangrijk vindt, op zoek naar zin en betekenis, balanceren tussen focus en ontspanning. Bij vrij zijn horen woorden als moed, creativiteit, levenslust, liefde. Ik schrijf bijvoorbeeld over keuzes maken en bewust leven.

Vroom:

… vroom zijn gaat over mijn diepste overtuigingen. Namelijk dat dit leven zinvol en wonderlijk is, en dat mensen geliefd en gewenst zijn. Ik hou van de kerk, omdat dat de plaats is waar mensen samen zoeken naar wat dat oude geloof nou precies is en in liefde proberen te leven (al mislukt dat vaak hopeloos!). Ik hou van de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel, omdat ze altijd dieper blijken te zijn dan wat mensen ervan hebben gemaakt. Ik schrijf graag over waarom ik de kerk zo’n bijzondere plaats vind en hoe het christelijk geloof mijn leven betekenis geeft.

Vrolijk:

… vrolijk zijn gaat over genieten van het alledaagse leven! Ik schrijf over mijn inburgering in Engeland, over hardlopen, reizen en de boeken die ik lees.

3 reacties op ‘Over mij

  1. Ik las net jouw artikel dat in de nieuwsbrief van de Jacobikerk is opgenomen mooi om te lezen hoe je met het gebed bezig was en bent Hoop en teleurstelling wisselen elkaar soms af. . Veel Zegen daar in Cambridge .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s