PASEN

Het is Pasen! Het feest waarbij woorden tekort schieten, het feest van de nieuwe schepping met Jezus als onze tuinman. Dit is dan ook het einde van mijn serie ochtendgebeden waarbij ik iedere dag een gedeelte uit het evangelie van Marcus las. Het heeft me dichter bij het verhaal van Jezus gebracht en ook al was het soms veel en druk de afgelopen periode, ik ben blij dat ik het heb gedaan. Dank voor alle warme reacties (en tekeningen!), en ik hoop dat jullie zelf misschien wel een eigen manier hebben gevonden om de dag te beginnen, of stil te staan bij de Bijbel.

OPENING

Gezegend zijt Gij, God,
koning der wereld,
die de morgen ontbood
en het licht hebt geroepen,
zegen ook mij
met uw licht!

LIED

Christ the Lord is risen today, Alleluia! 
Earth and heaven in chorus say, Alleluia! 
Raise your joys and triumphs high, Alleluia! 
Sing, ye heavens, and earth reply, Alleluia! 

Love’s redeeming work is done, Alleluia! 
Fought the fight, the battle won, Alleluia! 
Death in vain forbids him rise, Alleluia! 
Christ has opened paradise, Alleluia! 

LEZING

Marcus 16
Toen de sabbat voorbij was, kochten Maria uit Magdala en Maria de moeder van Jakobus, en Salome geurige olie om hem te balsemen. Op de eerste dag van de week gingen ze heel vroeg in de ochtend, vlak na zonsopgang, naar het graf. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Wie zal voor ons de steen voor de ingang van het graf wegrollen?’ Maar toen ze opkeken, zagen ze dat de steen al was weggerold; het was een heel grote steen. Toen ze het graf binnengingen, zagen ze rechts een in het wit geklede jongeman zitten. Ze schrokken vreselijk. Maar hij zei tegen hen: ‘Wees niet bang. U zoekt Jezus, de man uit Nazaret die gekruisigd is. Hij is opgewekt uit de dood, hij is niet hier; kijk, dat is de plaats waar hij was neergelegd. Ga terug en zeg tegen zijn leerlingen en tegen Petrus: “Hij gaat jullie voor naar Galilea, daar zullen jullie hem zien, zoals hij jullie heeft gezegd.”’ Ze gingen naar buiten en vluchtten bij het graf vandaan, want ze waren bevangen door angst en schrik. Ze waren zo erg geschrokken dat ze tegen niemand iets zeiden.

STILTE

GEBED

O God, op deze dag
hebt Gij voor ons de toegang geopend
tot het ware leven:
overwonnen is de dood
door uw eniggeboren Zoon.
Nu wij opgewekt zijn opstanding vieren,
vragen wij U ons zo te vernieuwen
door de Geest van uw Zoon,
dat wij bij licht en bij donker
met overgave U kunnen eren en dienen.
Amen.

(Gebed uit: Dienstboek Deel I)

ZEGEN

Voor wie roepen om vrede,
van gerechtigheid dromen:
met vrede gegroet en gezegend met licht!

Voor wie wachten in vertrouwen
dat de liefde zal blijven:
met vrede gegroet en gezegend met licht!

(Lied 430 / Tekst: Sytze de Vries)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s